Sveitsistä Pyhämaalle


Miten me päädyimme Pyhämaalle mökkiläisiksi?

Oikeastaan aika helppoa.  Siihen tarvittiin vain muutama juttu – mutta etenkin – polkupyörä 😊

Ilmoitus myytävänä olevasta saaresta: ensin näimme Ilmoituksen Nauvon pankin ikkunassa, sitten Uudessakaupungissa ja lopulta tietenkin myös Pyhämaan kaupan edustalla, kylän ilmoitustaululla.  Ensimmäinen ilmoitus herätti uteliaisuuden, toinen kiinnostuksen kun huomattiin että Pyhämaa on vain 20 kilometrin päässä UKIsta  ja kolmas – sen avulla saatiinkin myyjät suoraan kiinni.

  • Polkupyörä! Mitä tehdä kun olet utelias, olet UKIssa ilman autoa eikä bussi kulje ja autonvuokrausmahdollisuuttakaan ei löydy. No, turisti-infosta saa vuokrata polkupyörän ja sillähän reipas mies sitten Pyhämaalle pyöräilee.
  • Kaunis ilma. Niin, vain kauniilla ilmalla lähdetään polkupyörällä Pyhämaalle ja päädytään kauppaan ostamaan jätskiä ja löytämään taas kerran se ilmoitus!
  • Ystävälliset ja avuliaat pyhämaalaiset. Kun kerran kaupassa, kysyy mies kassalla tuon ilmoituksen perään.. englanniksi. No problem, paikalla on paikallisen matkailuyhdistyksen puheenjohtaja, joka heti auttaa, kääntää ja soittaa lopulta myynti-ilmoituksessa mainittuun numeroon. Kohta on jo paikalla myyjä, joka tarjoaa kyläkierrokset ja pullakahvit sillä aikaa, kun odotetaan kyyditsijää saareen.
  • Hyvä rakennusfirma.  Kun kerta on tontti hankittu, niin pitää se mökkikin siihen saada.  Myös siihen saatiin heti vinkki Matkailuyhdistyksen puheenjohtajalta: löytyi paikallinen, hyvä ja jämpti rakentaja. Mökki nousi paikalleen luvatussa ajassa, luvattuun laatuun – ja kaikki on toiminut loistavasti.

Mökkiläisinä nyt: Arvostamme niin juttutuokioita kylänratilla kyläläisten kanssa vaikka mustikkasadosta tai kalapaikoista, kuin myös naapureita, jotka vinkkaavat jos syysmyrsky on jättänyt mökin lähistöön pahempia jälkiä. Arvostamme kauppaa, josta saat niin jugurtit ja omenat kuin myös lisää villasukkalankaa. Pirttiä, jossa aina saa nauttia niistä niin ihanista paikallisista kalatuotteista! Myös on mukavaa, että kesälläkin (kun ladut ja luistelureitit ovat tosiaankin poissa) eri yhdistykset ovat aktiivisia ja mökkiläiset otetaan nyt mukaan patikoimaan, sokkosoutamaan 😊 tai laulamaan vanhoja biisejä.

Ja tietenkin – arvostamme luontoa: vaellella, kävellä tai pyöräillä kuivalla maalla tai sitten kajakin matkassa Mannervedellä ja pidempänäkin 😊!