Parasta, mitä koulu voi lapsillemme tarjota


Muutimme Pyhämaahan viisitoista vuotta sitten taloon, jonka olimme hankkineet vapaa-ajan asunnoksi. Ihastuimme tuolloin paikkaan ja tonttiin välittömästi ja kaupat teimme käymättä huonokuntoisissa rakennuksissa edes sisällä. Ikkunasta kurkistimme nykyiseen kotiimme, jota vuosikaudet rauhalliseen tahtiin sekä elimme että kunnostimme.

Asuessamme toisella paikkakunnalla päätimme muuttaa Pyhämaahan pysyvästi, kun molemmat saavat lähialueelta töitä. Etsimme aikamme ja sitten teimme muuttopäätöksen, vaikka näin ei käynyt. Ajallaan asiat järjestyivät ja työtkin lähialueelta löytyivät molemmille.
Lapsemme kävivät Turussa kuvataidepainotteisessa koulussa ja ajattelimme, että se on parasta mitä omille lapsillemme voi koulu tarjota. Pyhämaassa ymmärsimme, mitä tarkoittaa laadukas opetus. Pyhämaan saaristokoulussa on yhteisöllinen, oppilaslähtöinen ja kauniin luonnon mahdollisuuksia luovasti hyödyntävä kouluympäristö.

Lapsille ja meille kiinnostuksen kohteet ovat löytyneet omalta kylältä. Päivät Pyhämaassa kuluvat sen lisäksi merellä ja metsässä vuoroin hyödyllisissä puuhissa ja toisinaan vain virkistymässä. Kaiken ympäröivä kauneus eri vuodenaikoina on voimauttavaa ja rauhoittavaa. Se, että olemme päätyneet tänne – on suuren kiitollisuuden aihe.