Luodolla Tuulee 2018


Vuoden 2018 Luodolla Tuulee-tapahtuma oli mahdottoman hieno, niin kuin se joka vuosi on. Viikonloppu oli lämmin ja aurinkoinen.

Virallinen ohjelma lauantaina 7.8 alkoi klo 10, mutta ihmisiä alkoi kerääntyä paikalle jo aikaisemmin. Koko päiväksi oli keksitty kaikenlaista ohjelmaa. Ohjelmassa oli muun muassa musiikkia erilaisilta esiintyjiltä, muotokuvamaalausta, erilaisten käsitöiden sun muiden myyntiä, lapsille onkikilpailu ja kalantunnistus kilpailu ja vähän isommille Teräshenkilö- kisat sekä melontaviesti. Teräshenkilö- kisoihin kuului ensin juoksu, sitten pyöräily ja vielä lopuksi uinti. Syötävääkin tietysti oli. Perinteen mukaan tarjolla oli siikasoppaa ja paistettuja silakoita sekä jälkiruuaksi kahvia ja lettuja. Tietysti lopuksi oli vielä Matkailuyhdistyksen puhe ja Vuoden pyhämaalaisen julkistaminen. Klo 18 ohjelma Telakanrannassa jatkui seurakunnan järjestämällä yhteislaulutilaisuudella ja klo 21 alkoi karaoke Pyhämaan Pirtissä.

Sunnuntai 8.8 alkoi Matkailuyhdistyksen järjestämällä kajakkiretkellä, jonka määränpäänä oli Mikonkari. Siellä nautittiin aamiaisesta ja maisemista. Klo 10 alkoi jumalanpalvelus Pyhämaan 1600-luvulla rakennetussa Uhrikirkossa, jossa jokaisen täytyy ehdottomasti käydä edes kerran elämässään. Päivä jatkui nuorisoseurantalolla erilaisten näyttelyiden parissa, kuten käsityö- ja valokuvanäyttelyiden. Puoli 12 aikaan Pyhämaan ihastuttavalla pikku koululla oli luento Port Caledonia-purjelaivasta. Klo 13 jälkeen Telakanrannassa oli joka vuotiset keppis-esteratsastuskilpailut. Päivän päätteeksi oli vielä kaksi Pyhämaan Suviteatterin esitystä sekä uutuus ohjelma ”Pyhämaa not so open”- frisbeegolfkisa, joka oli tarkoitettu pyhämaalaisille ja pyhämaalaisille mökkiläisille.

Kaiken kaikkiaan Luodolla Tuulee- viikonloppu oli mahdottoman hauska. Tapahtuma on suurimmaksi osin järjestetty Pyhämaalaisten yhdistysten ja talkoiden avulla, mutta ei siihen pystyttäisi ilman ihan joka ikistä siellä käyvää ihmistä. Pyhämaa on auki jokaiselle muulloinkin kuin Luodolla Tuulee- tapahtuman aikaan ja jokainen on aina tervetullut. Pyhämaassa ei pelätä auttaa muita siksi juuri se on maailman paras paikka.

Luodolla Tuulee- tapahtumasta löydät vielä lisää kuvia Pyhämaan Matkailuyhdistyksen Facebook sivuilta. Ja tietoa muista Pyhämaan tapahtumista löydät täältä.

Matilda